Busted

I morse när jag stod och sminkade mig kom Neo in i badrummet. Han frågade högt och tydligt om jag hade en ny tröja på mig. Vi har lite dåligt med pengar just nu och jag vet att Andreas blir tokig när jag springer och handlar kläder hela tiden, så jag viskade ganska tyst att "ja, det har jag, men säg inget till pappa".
Då säger Neo med hög röst: "Men prata hööögre! Viska inte! HAR du en ny tröja eller?!" Jag hyssjar honom igen och säger ganska lågt igen att jag har en ny tröja men att vi inte ska säga det till pappa. Neo nästan skriker ut "Men HAAAR du en ny TRÖJA, mamma?!! Svara då!!"  
Då kommer Andreas upp på övervåningen och hörde, så det vara att erkänna. Jäkla unge.

Om 1½ timme ska jag träffa min kompis Annelie som är gravid! Jag har inte sett henne på jättelänge nu så det ska bli jättekul.

Avigsidan

Alla borde börja sin morgon med att gå in på Avigsidan! Jag har nog gjort reklam för den sidan tidigare, men det tål att upprepas.
Nu har jag suttit och skrattat i 20 minuter och tänker att den här dagen kanske blir lite bättre än igår.

Höstrusk och depp

Men vilket pissjäkla astrist väder det är idag! En sån här dag ska man se till att vara sjuk så att man får ligga kvar i sängen hela dagen.
Det är totaldött här på Filmhuset idag. Kanske för att det är höstlov. Jag skulle lika gärna kunna stänga av växeln och gå hem utan att någon skulle märka det.
Björn Kjellman var här i fredags. Han såg snäll och glad ut.

Två-dagars-bakis-ågren!

Jag kan fortfarande inte fatta att vi har haft sådan tur med magsjukorna, att vi andra klarade oss IGEN!
Vilket betydde att jag gick ut med mina syrror i fredags. Vi var hos Malin innan och drack och snackade skit och sedan gick vi först till Fenix och efter det till Undici. Där mötte vi upp en killkompis och hans arbetskamrater. Väldigt trevligt!
På något konstigt sätt kom jag hem redan klockan 01.00! Det har nog aldrig hänt tidigare. Å andra sidan gick vi ut redan vid 21-tiden och det brukar jag inte heller göra, så det var nog en stor anledning.
Fick veta av min syster dagen efter att hon hade bett bartendern att göra min ena drink alkoholfri, och den andra väldigt svag. Först blev jag stött när jag hörde det, men sedan insåg jag att det nog var lika bra.

Jag mådde rätt dåligt i alla fall igår morse.
Det förtjänade jag, efter ha varit så här pinsam kvällen innan:
image90

Och så var det fredag igen!

Hittills har vi andra i familjen klarat oss från magsjuka, men det finns ju fortfarande tid...
Neo mådde jättebra igår, förutom att han inte hade någon vidare aptit, men framåt kvällen fick han lite feber. I morse mådde han dåligt igen, men han har inte kräkts igen. Än.... Jag hatar alla jävla magsjukehelveten! Det måste väl gå att utrota på något sätt?!
Hur som helst, om varken jag eller Andreas blir sjuka går jag ut ikväll i alla fall! Blir Andreas sjuk måste jag ju stanna hemma för att ta hand om barnen.

För en stund sedan kom det fram en jättevacker tjej till mig här i receptionen. Hon berättade att de har en audition i nån studio här nere och att det kommer att komma en del folk för att fråga efter inspelningen, så jag fick hennes namn och nummer ifall det skulle uppstå några problem. Hon hette Aurora. Det är ett så vackert namn tycker jag(säkert taget...).
När jag väntade Nathalie nämnde jag det namnet för Andreas, men han fnös föraktfullt och så var det inte mer med det.

Chockterapi?

Neo är magsjuk. IGEN!!! Det var väl själva fan också. Det var ju bara 2 veckor sedan sist.
Han hade ont i magen igår och ville inte äta middag, och en halvtimme efter att vi lagt honom kräktes han ner hela sängen.
Men, det som var positivt (vilket känns som ett helt felaktigt ord att använda i det här sammanhanget) var att jag märkte att jag inte alls reagerade lika kraftigt den här gången som jag brukar göra.
Visst, jag fick ju hjärtklappning och händerna skakade en del när jag skulle ta bort sängkläderna för att slänga dem i tvätten, men jag bröt inte ihop och började inte gråta! Inte heller kände jag mig själv magsjuk eller svimfärdig. Bara....konstaterande.
Jag klarar fortfarande inte riktigt av att ta hand om själva personen som kräks, i det här fallet Neo, men det känns som om det inte skulle vara en omöjlighet det heller längre.
Skumt va? Är det för att det har hänt två gånger på 2 veckor? Är det någon "där uppe" som tycker att kognitiv beteendetearpi är den bästa lösningen för mig eller? Eller snarare chockterapi?
Även om det kanske verkar funka rätt bra, så föredrar jag nog att ha kvar min fobi och inte ha magsjuka hemma lika ofta... Om inte annat för stackars Neos skull.
Den här gången kan jag sätta allt jag äger och har på att vi andra inte kommer att klara oss ifrån det. Vi har haft sån tur alla andra gånger, men till slut vänder det ju. Förmodligen den här gången.
Då kan jag inte gå ut i morgon!!! Undrar och Mia och Malin går ut ändå, utan mig...?

Min lilla syster...

Min syster är ju i Sverige igen. Det var meningen att hon kanske skulle stanna kvar här trots allt, om allt hade fungerat med killen som jag skrev om tidigare. Nu gjorde det inte det av olika anledningar, (eller egentligen EN anledningen, men skriver jag det här kommer jag bli så inihelvete förbannad att jag kanske har sönder datorn. Dessutom vet jag att han har läst min bloggt ididgare, annars hade jag gladeligen lagt ut en bild på fanskapet och satt skottpengar på honom...typ...)så som det ser ut nu flyttar hon till Oslo vid årsskiftet. Ingen är ledsnare för det än jag, tror jag.
Hon ska på en arbetsintervju nu i eftermiddage, så min förhoppning är såklart att hon får jobbet, att de vill att hon ska vara kvar, att hon trivs så bra där att hon stannar kvar i Sverige, hittar lägenhet och kille och skaffar barn och hela faderullan.
Låter väl rimligt? Det kan väl hända?

Min mamma har skaffat Facebook. Jag såg att hon var online och skrev ett meddelande till henne och frågade: "Har inte du några barn att passa?" (hon är dagmamma). Då svarar hon tillbaka: "Joooo, har inte du ett jobb att sköta?"
Det tyckte jag var kul!

Lidelse

En arbetskamrat påpekade att jag ofta lyssnar på så liderlig musik. Jag har väl varit på det humöret på sistone, antar jag..
Hur som helst,
här är en helt underbar låt som jag kan lyssna på om och om igen. Han har fantastisk röst och skulle gärna få sjunga mig till sömns varje natt (om jag hade ögonbindel..., Japp, så ytlig är jag!)

Ps: Nej, jag är inte så ytlig. Jag skulle kunna bli kär i vem som helst med den där rösten. Men då måste han åtminstone vara lite rolig också. DS

Måndag igen

Så var det måndag igen. Och med besked också... det här är en riktigt måndagsmåndag.  Skitväder ute, segt på jobbet osv.
Jag ska i alla fall möta upp Mia efter jobbet idag och så följer hon med mig för att hämta barnen på dagis. De kommer bli överlyckliga! Och de kommer kräva att vi ska spela Memory... Jag har spelat Memory med dem hela helgen och jag börjar så smått avsky det där spelet. Dessutom fuskar ju ungarna! Fan, jag får ju aldrig vinna!

På fredag ska vi ut igen, Mia, jag och Malin! Jag vill bara att den här veckan ska svischa förbi.

Updates

En kort uppdatering av helgen:
I fredags ringde grannarna och frågade om vi ville komma över och äta middag. Det ville vi så det gjorde vi. Det blev ganska sent och mycket vin.
Igår kom Mia över när Andreas var på landet för att ta upp båten. Vi gick till en lekpark med barnen och lekte och fotade lite.
Idag träffade vi kattis och Fredrik i Tyresö centrum och åt lunch och fikade. Jätemysigt!

Blond igen

Igår var jag hos frisören och nu är jag blond igen. Och jättenöjd den här gången! Och sugen på att gå ut på krogen.

När jag gick på bussen i morse slog en extremt stark parfymdoft emot mig. ´Tydligen var det inte bara jag som reagerade på den, utan två eller tre kvinnor gaddade ihop sig och nästan flög på den stackars parfymöverdoserande yngre kvinnan, och berättade för henne exakt hur otäck hennes parfym var.
Den ena kvinnan satte demonstrativt upp sin halsduk över näsan och munnen för att riktigt visa hur läskig den var.
Jag kunde i och för sig hålla med dem (tyst) för hon stank verkligen, och det var en sån där riktigt damig, dammig och tung parfym, som luktar som sådana där tvålar som brukar vara inslagna i skrynkligt papper(gärna svart och rött), och som äldre damer så gärna har inne på toaletten.
Jag var mest glad över att ingen klagade på min parfym också...

Ikväll ska jag gå på mitt livs första föräldrarmöte! Det känns läskigt. Jag tycker inte om att gå själv på såna här saker.

Frisk

Idag är jag på jobbet igen. Det är ganska skönt att vara här. Som att sitta hemma och surfa men få betalt för det, typ.
Nu är det en massa jobbiga ungar här i 12-årsåldern som ska se på film eller nåt. Jag vill bara be dem att hålla klaffen, så att jag kan lyssna på musik.

Träsktroll och prinsessor

Jag och barnen satt och tittade på Shrek 2 igår. Det var så länge sedan vi såg den och den är ju verkligen kul!
En låt där får mig alltid på lika bra humör, och det är den
här!

Sitter och lyssnar på den här hemma om och om igen. Det känns så lyxigt, att få vara helt ensam hemma. Jag mår ganska bra idag. Har fortfarande ingen riktig aptit, det känns lite som att vara magsjuk utan att kräkas och allt det där andra...
I morgon jobbar jag i alla fall.

Jag är sjuk.

Inte magsjuk lyckligtvis. Men när jag vaknade imorse hade jag väldigt svårt att ta mig upp och mådde konstigt.
När jag kollade hade jag lite feber. Inte alls mycket, men tydligen är jag så klen att jag blir helt däckad ändå.
Andreas skulle jobba hela dagen och kvällen idag och jag visste inte hur jag skulle klara av att ta hand om barnen själv, så jag bröt ihop några gånger (för att jag var så trött och fick dåligt samvete för att de fick frukost så sent), men sen pratade jag med mamma och då sa hon att de kunde komma och hämta barnen så att jag fick vila!
Det var så otroligt skönt,och jag gick och la mig så fort de åkt härifrån och sov i nästan 4 timmar!
De kommer hem igen om en stund och jag känner mig fortfarande lika hängig och har lite ont i kroppen och huvudet, men det får gå på något sätt.
Kom på att jag inte har äit något på hela dagen. Det kanske jag borde göra?

Förhandsvisning

Jag och Nathalie var på bio idag för första gången. Första gången för henne alltså.
Vi såg förhandsvisningen av Råttatouile.
Man fick gratis godispåsar, dricka och popcorn innan, men det visste ju inte jag så jag köpte godis och dricka för nästan 100:- på Pressbyrån istället.
Nathalie tyckte att filmen var alldeles för lång och ganska tråkig, så hon låg och halvsov i min famn halva filmen. Jag tror inte jag hörde henne skratt en enda gång, trots att hela salongen gjorde det vid ett flertal tillfällen.
Jag tyckte att den var helt okej. Det var i alla fall mysigt att få sitta och gosa med henne om inte annat.
image89

Här hemma

Så här roar vi oss här hemma när barnen är sjuka:

Min lilla prins(-essa...)
image87
Papperspåsbarn...
image88

Jag kan nästan inte fatta det...

...men det verkar som om vi andra klarade oss ifrån magsjuka! Neo kräktes sist i tisdags kväll. Då borde jag väl kunna slappna av snart..? Jag har inte pussat mina barn sedan i måndags och jag saknar det ordentligt nu!

James och jag

Jag och min nya bästa kompis:
image85
Synd bara att det ser ut som jag ska börja gråta på bilden...

Vi gick på konserten igår trots allt! Andreas föräldrar tog barnen över natten. De är helt underbara och ställer alltid upp så ofta de kan.
De ringde Andreas från Warner music och sa att om vi ville kunde vi få träffa James Blunt innan spelningen, och fota lite. Det ville vi såklart, så vi skyndade oss in till stan, slängde i oss världens dyraste pasta på en restaurang och gick till hotellobbyn dör det stor lite pressfolk och några andra "vinnare" som skulle få träffa honom.
Sedan blev vi visade till ett rum där  vi fick prata en snabbis med honom samt fota om vi ville.
Jag lyckades inte få ur mig mer än "Nice to meet you", men han verkade trevlig.
Sedan fick vi gå in på Berns och vänta till spelningen skulle börja Där träffade vi ett annat par som också hade vunnit sina biljetter på RixFM. De var väldigt trevliga och vi hade riktigt kul med dem.
Vi drack drinkar som om det inte fanns någon morgondag.
Speciellt Andreas verkade helt förtränga att han skulle upp och jobba dagen efter.
Spelningen var otroligt bra och nu är jag nästan kär i James Blunt. Min nya vän.
image86

Tågbanelek mellan frisk syster och kräksjuk lillebror (och hispig morsa...)

"Nathalie! Flytta dig en bit bort nu! Inte så nära Neo! Nej, nej, nu är ni för nära varandra igen! Du vill väl inte bli sjuuuuk?!?"
image84

NEEEEEJ!!!!

Nu är jag 100% säker. Neo är magsjuk! När Nathalie och Andreas var på gympa ringde Andreas pappa, som passade Neo, och sa att han hade spytt ner hela honom och hela soffan.
Jag skyndade mig inte direkt hem, kan jag säga. Jag har knappt kunnat titta på honom sedan jag kom hem. Helst ville jag inte att han skulle äta något, men när Nathalie skulle äta middag ville han också ha, så han fick lite pannkaka. Snart väller väl det upp också. Och sen blir Nathalie, Andreas och jag dåliga.
Nu sitter de och leker med tågbanan på vadagsrumsgolvet, och jag säger hela tiden åt Nathalie att hon inte ska vara så nära Neo...
Jag är helt knäpp, och jag vet om det, men ändå kan jag inte göra något åt det.
Jag höll på att börja lipa när Andreas sa att han var tvungen att åka och titta på jobb, och skulle lämna mig ensam med barnen.
Usch, jag ser inte fram emot den här natten, som förmodligen kommer vara totalt sömnlös för min del, och inte att vara hemma i morgon med barnen och gå på helspänn och leta signaler på att något är på gång.
Inte heller ser jag fram emot att sitta hemma i morgon kväll istället för att gå på James Blunts konsert på Berns.

Min emetofobi

Neo satte i halsen igår när vi åt. Sedan kräktes han mängder. Jag flög upp och hoppade bakåt 3 meter och stod och skakade ett tag, medan Andreas fick ta hand om honom, duscha av honom och byta kläder.
Efter en stund insåg jag ju att jag kanske borde torka bort kräkset från golvet, OCH det gick ganska bra! Jag svimmade inte, bröt inte ihop eller nånting. Jag torkade bort allt, flera gånger till och med (ganska maniskt), men jag kunde inte riktigt förmå mig till att vara nära Neo.
I och för sig började gråta lite senare när jag skulle plocka bort maten också... 
Neo  var pigg som en lärka efteråt och fortsatte äta och mådde precis som vanligt.
Ändå kunde jag inte låta bli att sitta och strirra på honom och undra när nästa spya skulle komma. För även om jag var nästan 95 % säker på att han kräktes för att han satte i halsen, så minskade procenten mer och mer ju senare på kvällen det blev.
Jag behöver ju knappast skriva att jag inte sov många timmar i natt och att jag flög upp varje gång han gjorde ljud ifrån sig eller ens vände sig i sängen?
I morse var han dessutom lös i magen, och då var jag istället 95% säker på att han var magsjuk, så han har fått vara hemma hela dagen. Nathalie också.
Nu är det Nathalie jag sitter och strirrar på istället och undrar när hon ska sätta igång. För jag vet att det kommer.
Jag frågade henne minst 10 gånger under förmiddagen hur hon mådde, så till slut blev hon trött på mig och röt åt mig att sluta fråga hela tiden.
Nu ska jag gå med i en f
örening för de som har kräkfobi. Emetofobi heter fobin, by the way.

Skansen

I söndags var vi på Skansen halva dagen. Det var ganska mulet ute, men eftersom banen inte hade vait ute på hela helgen chansade vi och åkte in i alla fall. Det var ganska lite folk för ovanlighetens skull, så barnen hade inga problem alls att få syn på både vargarna, björnar och älgar.
Efteråt åkte vi och åt på Pizza Hut, och jag gick upp typ 3 kilo.



Nu väntar jag bara på Peter Stormare...

Stellan Skarsgård kom in alldeles nyss! Han skulle upp till ett företag som heter Europa Sound production och frågade efter vägen dit. Jag var cool som få och förklarade lite kort hur nan skulle gå. Låtsades som om jag inte hade en aning om vem han var, och kunde inte låta bli att bli lite besviken över hur gammal han såg ut.

Oktoberfest!

Vi hade riktigt kul igår! Det blev alldeles för många jäger(som väntat) ett par öl för mycket och kanske ett och annat onödigt glas vin, men det spelade ingen roll.
Det var lättare att hänga med i de tyska snapsvisorna på det sättet.
Jag träffade gamla gäster jag inte har sett på flera, flera år, och de flesta kom ihåg vad jag hette. Själv mindes jag inte namnet på någon av dem, däremot visste jag hur de flesta ville ha sitt kaffe(!)

I morse mådde jag pestigt, men kunde åtminstone ligga kvar i sängen halva dagen eftersom barnen sov hos sina farföräldrar.






Ein Prosit!

Idag ska vi på Oktoberfest! Eller Oktoberfestival! Jag är lite osäker på den rätta termen... Det spelar ingen roll, det ska bli kul hur som helst.
Det är restaurangen där jag jobbade som ung och (relativt) oförstörd, som har oktoberfest varje vår och höst. Andreas och hans kompisar går varje år, det var för övrigt på det sättet vi träffades, och jag har följt med flera gånger. Men de senaste åren har jag antingen varit gravid, haft bebis eller varit hemma med sjukt barn och alltså inte kunnat följa med.
Men idag ska jag med minsann!
Vi ska dricka öl, jägermesiter och äta schweinshaxe med knödel och surkål och skråla till österrikiska snapsvisor. Jag ska nog förresten äta fisk, men allt det andra är jag helt med på! Kanske lägger in lite bilder i natt....

Andreas är min målsman

Häromveckan fick jag hem ett inplastat reklamblad. Vi får så mycket sånt, så jag brydde mig inte ens om att titta efter vad det var för något.
Men när jag sedan skulle rensa lite bland posten kastade jag ett öga på reklambladet och fick se att det stod:
"Till målsman för Annelie Hammerschmid"
Målsman?? För mig???
Andreas sneglade över min axel, roffade åt sig reklamen och sa med myndig röst: -"Den där ska nog jag ta hand om i så fall." Sen gick han fnissande därifrån.
Det var reklam från McDonalds. Om att Happy Meal numera alltid innehåller frukt eller grönt, eller nåt sånt skit.

Den Stora Kärleken

Som någon kanske minns försökte jag gifta bort min ena syster för ett tag sedan, för att få henne att stanna kvar här i Sverige när hon kommer hem i november. Tanken var annars att hon skulle vara här i ett par månader för att sedan åka vidare till Norge för att bo och jobba där.
MEN, nu verkar det som om hon kanske blir kvar här i Sverige i alla fall! Hon klarade sig nämligen helt utan min hjälp...
Hon träffade ett gammalt ex som hon var tillsammans med för 10 år sedan (och träffat lite till och från sedan dess) nu när hon var på 10-dagars visit här i september. Jag vet inte riktigt vad som hände på den dejten, men uppenbarligen öppnades båda deras ögon och de insåg att de vill leva ihop så nu har de pratat om att både flytta ihop och skaffa barn och hela baletten. Kanske med lite skämtsam ton, men jag vet att allvaret ligger där bakom, och jag hoppas verkligen att det blir som de planerat.
Han är hennes stora kärlek och har alltid varit det, och jag tror att samma sak gäller för honom. Det är som en liten saga alltihop!
Och är det någon som är värd att få (åter-)uppleva Den Stora Kärleken så är det hon.


Barnen!

Nej, nu lägger jag in lite bilder på mina härliga ungar istället!
image70
image71

Helgen som var

I fredags hade jag planerat att spela X-box (Halo3) och supa mig full. Så blev det inte. Jo, jag söp mig full, men jag spelade inget.
Våra grannar (såklart!) frågade om vi hade lust att komma över på ett glas vin efter middagen, och det var faktiskt precis vad jag kände för just då, så vi gick dit.
Jag hade bara sovit 4-5 timmar natten innan och dessutom glömde jag äta middag, så det där glas vinet (som egentligen var både öl, vin, whisky och champagne) slog rejält.
Jag satt och småsurade och muttrade över min tidiga 30-årskris, och ville knappt skåla när de höjde champagneglasen.
Vi var hemma redan 22, men sista timmen är fortfarande väldigt  väldigt otydlig i minnet. För att inte säga nästan obefintlig.

I lördags kom våra föräldrar och mina systrar hem till oss för att äta tårta och fira mig lite, och jag fick jättemycket fina presenter! Då kom lite av den där barndomskänslan tillbaka igen. Om jag fortfarande får en massa fina paket av mina föräldrar kan jag ju inte vara så fruktansvärt gammal i alla fall.
Däremot ringde min mormor och gick på om hur jag inte var någon ungdom längre, att jag började komma upp i åren och klassades som en mogen kvinna nu. Jag hade lust att be henne hålla truten, men höll med henne istället.
På kvällen spelade vi äntligen Halo 3 som vi har gått och väntat på i nästan ett halvår, men jag var så trött att jag gav upp efter bara nån timme. Nykter var jag också dessutom. Jag tror jag spelar sämre när jag är nykter!